soldesign

Förändring

Kategori: Allmänt

Nu är det dags för en drastisk förändring i vardagen.
vill inte fortsätta leva i ett vardagskaos.

Att aldrig hitta saker, andra saker är ständigt ivägen. Och det där viktiga pappret som du la så fint överst i högen är nu spårlöst försvunnet.
Ngn som känner igen sig?
Att vi satt upp som regel att äldsta barnet ska ha en städdag i veckan, kändes naturligt och helt OK. Men SEN glömde vi att kanske en motsvarande liten lag ska finnas hos oss vuxna också.
Men det glömdes bort eller kanske rentav sopades under mattan. Kanske tänkte vi och önskade vi "vi är ju vuxna å gör som vi vill" eller "det låter jag sambon göra". Men det funkar ju inte rikigt, absolut inte när båda tänker på samma sätt.
SÅ.....NU ÄR DET SLUT.
 
Första steget blir att organisera upp vardagen och hemmet efter det blir det till att hålla ordning.
Där kommer det svåra in för hur skönt är det inte när man kommer hem och bara lägga sig å slappa, sätta sig framför datorn eller vila en stund!?!
Men nu får det vara lagom slut på det.
Tanken är den att om vi har en organisation som funkar ivardagen så kommer det inte att bli så krångligt och jobbigt att plocka upp kläderna ur påsen från dagis innan man lagar middag. Och det känns helt ok att plocka undan och diska undan efter middagen och inte bara ställa det på bänken.
Att slänga in en maskin tvätt varje dag och sedan komma ihåg att hänga upp den.

Vad tror ni? Kommer vi klara den drastiska förändring??
 
Jag hoppas så innerligt!
 
Nu blir det till å fixa lite i dotterns rum.
 
PÖSS
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: